Thursday, March 8, 2007

Panu veti pisteet kotiin (before results)

Tänäiltana oli sitten toisen finaalin paikka. Petrausta oli tapahtunut bändin osalta huomattavasti. Tällä kertaa bändi ei mokannut vaan soitti ihan oikeasti kohtuullisen hyvin ja kuoro-osuudetkin jopa tukivat Kristiinaa tällä kertaa tuossa ballaadissa. Muuten tämä oli tasapaksuin Idols-lähetys, jota minä olen seurannut, paitsi: Panu veti homman kyllä todella hienosti kotiin!!!

Ekana Miia. Miia on kehittynyt kokoajan parempaan suuntaan. Esitys taas samalla tavalla laadukas kuin ekoissa finaaleissakin. Ei turhaa kohellusta, hyvin laulettu, hyvä biisivalinta - tosin biisi oli minulle outo. Jotenkin tulee mieleen Miian esitystä katsellessa, että kyseessä ei ole Idols-kersa, vaan ihan oikea esiintyjä. Ammattitaitoista. Hyvä.

Sitten Kristian. Lenny Kravitzin biisi oli hyvä valinta Lapin kesän jälkeen, sillä siinä ei näy se, että Kristianilla oikeasti on kaikkien huonoin äänimateriaali loppukilpailijoista. Show. No niin. Joihinkin se varmaan puri ja sinänsä ihan okei, mutta jotenkin tuli nolo olo Kristianin puolesta. Ei hän nyt ole ihan tollainen stara, että toi purisi missään muualla kuin tuolla. Esitys sinänsä ihan okei, laulu sujui ihan okei, mutta en minä tätä miestä missään tapauksessa menisi keikalle kuuntelemaan.

Ari. Ari veti ihan perusvedon. Ääni on sama hieno heavy-ääni kuin ennenkin, mutta olisin kaivannut Arilta jotain muuta. Jotenkin jäi väljähtänyt maku. Ja on vain nyt ihan pakko kirjoittaa, että esitys ei vaan ollut ihan kovin kaukana tunteeltaan siitä, mitä kokee koulubileissä. Ei jotenkin vakuuttanut. Ja tuo Arin maneeri, että pistetäänpä jalka monitorikaiuttimen päälle - se ei vain riitä!!! Ari kaipaisi vähintäänkin kitaraa, vaikka vain ilmakitaraa esiintymiseen. Esiintymispuoli, jota Jone kuulutti perään, on Arin huonoin osa-alue. Ja se saattaa tänään maksaa jopa putoamisen...

Panu. Täytyy vetää pahoja sanoja, mitä viime kirjoituksessa Panusta sanoin, pois. Panu herkisti katsomon tänään tarinallaan, ja varmaan tuo tapahtuma on vienyt miehen ajatuksia pois kisasta. Tulkinta Claptonin omalle tapaturmaisesti kuolleelle pojalleen tehdystä laulusta, Tears in heaven oli kaunis ja herkkä. Panun ääni on kaunis ja sopii lauluihin, joiden tempo on hidas, niinkuin joku tuomareista sanoikin. Panu ei taatusti tipu tänään. Pitää ihan pyytää Panulta anteeksi ikäviä sanojaan. Miehessä on silti karismaa. Ja pitäähän nuorille miehille suoda se mahdollisuus, että välillä karkaa mopo käsistä niinkuin viime finaalissa. Mutta Panu otti hienosti opikseen. Se on ammattilaisen merkki. Panun isä saisi vaan pysyä hiljaa, sillä mies tekee hallaa pojalleen.

Anna. Hieno ääni, huono biisivalinta, huono esittelyvideo, hyvä esitys, järkyttävä lätsä. Anna on vaarassa pudota tänään. Mutta parhaita esiintyjiä ja tosiaan kaunis ja ammattitaitoinen laulutapa. Mutta biisivalinta outo tänään. Jotenkin jäi keskinkertainen maku.

Kristiina. Nuori tyttö oli tänään kovan paikan edessä. Putoajien joukossa viimeksi. Esitys oli herkkä ja kaunis, biisivalinta hyvä - sillä tunnettu biisi vetoaa tänään ehkä äänestäjiin. Mutta. Tyttö lauloi tosi epäpuhtaasti, lauluääni on kaunein ja persoonallisin loppukilpailijoista, mutta nyt alkaa kokemuksen puute näkyä. Hyvin veti tuon maailmankuulun biisin tunteella ja imaisi mukaan esitykseen, mutta monet ylävireiset kohdat ja se, että ei tosiaankaan pysynyt ihan taimissa, häiritsivät. Jos Kristiina pääsee jatkoon, olisi kiva kuulla suomenkielinen tuttu biisi ensikerralla. Mutta älä tartu Askon ehdotukseen. Hitaat rules.

Ylipäätän vähän tasapaksu tunnelma jäi tästä finaalista. Kuka tahansa muu voi olla ulkona, paitsi Panu, joka vetää tänään kyllä äänet kotiin. Lisää kommenttia tulossa huomenna, jahka tulos on tiedossa.

No comments: