Thursday, March 29, 2007

Finaalissa Ari ja Anna

Niinhän siinä kävi niin kuin bloginpitäjä ennustelikin, eli Ari ja Anna ovat finaalissa.

Kristian olisi saanut pudota jo aiemmin, mutta selvisi viime viikkoon asti mummojen ja keski-ikäisten naisten säälitekstareilla neljän joukkoon. Kuvaavaa oli insertissä se about 75-vuotiaan mummelin onnentoivotuskortti! Huonostikin esitetty Lapin kesä kantoi yllättävän pitkälle.

Viikko sitten näytti siltä, että Ari laitaa kisan lekkeriksi, mutta mies oli koonnut itsensä tämän viikon torstaiksi. Viime viikon kisasta ei paljoa muuta mainittavaa ole. Kaikki vetivät melkoisen surkeasti. Annan jännitys oli ihan järkyttävää ja ihailtavaa oli viime viikollakin se, miten Kristiina pystyi oikeasti olemaan niin hienosti läsnä ja jännittämättä.

Tämän illan kisassa tapahtui selkeä epäoikeudenmukaisuus. Kristiina oli paljon parempi kuin Anna, mutta tällä kertaa ulkomusiikilliset jutut ja Annan paremmat esitykset, sekä Kristiinan oikeasti kokematon laulutaito taisivat ratkaista pelin. Lisättynä sillä, että Kristiina ei ole osannut ottaa lehdistöä haltuunsa samalla tavalla kuin Ari ja Anna. Kristiina kun vain on se kiltti naapurintyttö, josta edes 7-päivää lehti ei kehtaa kirjoittaa mitään tuhmaa ja kun tuhmaa kirjoitettavaa ei ole 7-päivää lehti ja iltalehdet eivät kirjoita mitään. Eli Arin väite siitä, etteikö mikä tahansa julkisuus ole hyvää julkisuutta joutuu tässä kilpailussa hieman outoon valoon. Tosin pitkässä juoksussa varmasti Kristiina on halutessaan vahvemmilla varmasti juuri tuon vaatimattomuutensa aiheesta. Jos likka haluaa ja saa vain hyvät taustajoukot eikä mene pilalle - niin avot. Siinä on oikea tähti.

Mutta.

Tämä ei ole laulukilpailu, niinkuin Asko Kallonen väitti. Idols on nimenomaan kaikkea muuta kuin laulukilpailu. Idols on ihan oikeaa musiikkibusinesta, jossa vaikuttaa kaikki musiikkibusineksen lait. Ihan samanlailla kuin vaikka ilmiö Matti Nykäsessä. Matin keikat ovat suositumpia kuin monen oikean laulajan. Ei siinäkään ole mitään tekemistä sillä osaako Matti laulaa tai esiintyä. Ihan samanlailla Idols on ILMIÖkilpailu. Anna nyt vain on kiinnostavampi ILMIÖ kuin Kristiina. Näin tekstiviestiäänestyksen perusteella. Ja tässähän ei persoonalla ole varsinaisesti merkitystä. Minun mielestäni Kristiina on paljon mielenkiinoisempi persoona kuin Anna, mutta enemmistö suomalaisista on eri mieltä ja hyvä näin.

Arista.

Mies vain veti ihan suveneeristi tämän illan skaban. Silti veikkaan että Anna voittaa tämän kilpailun. Miksikö? Siksi että ne mummot ja keski-ikäiset eivät vain mitenkään voi antaa periksi siinä, että Ari vain osaa laulaa ihan hemmetin hyvin ja esiintyminenkin alkaa parantua. Miehellä ihan oikeasti vain on SE ääni. Mutta sekään ääni ei taitu kaikkeen, se nähtiin viime viikolla. Ja kyllä Arillakin on tekniikan kanssa vielä oppimista, laulu ei ollut ihan kovin puhdasta tänään, mutta onhan meillä pistää autotunet peliin.

Jotenkin alkaa blogin pitäjällä into hiipua koko kisaan. Formaatti ei oikein toimi. Ainakin minä alan tylsistyä näihin finaaleihin. Jotenkin homma toistaa itseään ja tuntuu että torstai torstain jälkeen mennään ihan samalla kaavalla. Jotain uutta peliin seuraaviin Idolseihin tai seuraavalla kilpailukerralla minä en jaksa enää näitä katsoa.

Ensi viikon finaaliveikkaus siis oli, että Anna joko voittaa tai sitten se sortuu tuohon käsittämättömään epävarmuuteensa ja hermoiluunsa. Muista Anna ottaa tupla-annos beetasalpaajia ensi torstaina, niin olet voittaja. Ja Arille: sää jätkä oot oikeasti melkein ammattilainen, muutenkin kuin karaokevetäjänä.

No comments: